Geen categorie

Verlies Marzoug betekent een groot gemis

By februari 21st, 2018 No Comments

Im Memoriam – Marzoug Lehiba

Verlies Marzoug betekent een groot gemis

 

HAARLEM 21-08-2017.  Tot ons verdriet is, na een kort ziekbed, op 17 augustus, overleden, Denktank Lid en voorvechter voor diversiteit, Marzoug Lehiba. Vandaag was Dream2Work aanwezig bij de bijzondere en indrukwekkende herdenkingsdienst in de Groenmarktkerk te Haarlem. In deze kerk kwamen familie, vrienden en kennissen samen om afscheid te nemen.

 

Op deze betekenisvolle plaats spraken aanwezigen tijdens de herdenkingsdienst vol lof en liefde over de indrukwekkende bijdragen van Marzoug en zijn betekenis voor de stad Haarlem.

 

Verbinder  in de gemeenschap

Wij kennen Marzoug als warme en strijdlustige man, die zich belangeloos inzet voor de gemeenschap. Marzoug vocht om iedereen een plaats te geven in Haarlem. In zijn rol was hij niet alleen verbinder tussen religies, culturen en gemeenschappen, maar liet hij tevens van zich horen als voorvechter voor diversiteit in de stad.

 

Hart voor Jongeren

Met de achtergrond en energie van Marzoug, sloot hij zich ook aan bij Dream2Work om zich als lid van de Denktank hard te maken voor de toekomst van jongeren. Hij creëerde niet alleen samen met het team, maar gaf de jongeren ook de tools om met elkaar trainingen te ontwikkelen over “Wie ben ik?” en stil te staan bij diversiteit.

 

Voorbeeld voor iedereen

Laten wij, met z’n allen, naast het gemis en het verdriet, niet vergeten wat deze bijzondere man achterlaat en samen verder bouwen aan de verbindingen om voor iedereen een plek te creëren in het Haarlem van Marzoug. Op deze manier verbinden herinneringen aan Marzoug wat het oog niet meer ziet.

 

Dream2Work wenst de familie sterkte in deze moeilijke tijd.