Geen categorie

Zoeken naar een stage: Zelf initiatief nemen

By februari 21st, 2018 No Comments

Af en toe vinden jongeren het moeilijk om zelf het initiatief te nemen om bijvoorbeeld een stage te zoeken. Zij weten niet waar ze moeten beginnen en durven vaak geen contact te leggen omdat zij bang zijn dat ze het niet kunnen. Maar een succeservaring begint met de juiste hulp en vertrouwen, een belangrijk onderdeel bij Dream2Work.

Dit was ook het geval bij X. Tijdens ons eerste gesprek met X hebben wij gekeken naar zijn interesses, kwaliteiten en vaardigheden. Het is lastig voor hem om een stage te zoeken, omdat niet veel plekken in zijn interessegebied vallen. Voor het tweede gesprek keek hij naar stageplekken die wel in zijn interessegebied vallen, en kwam hij uit bij het onderdeel verkoop. Intussen keken wij samen met X naar onze groeibaan carrousel, waar hij graag aan wilt deelnemen. Uiteindelijk is er gekozen voor drie van onze aangesloten bedrijven, hij is erg geïnteresseerd in de werkzaamheden van de verschillende branches. Daarnaast heeft hij een cv opgesteld en zijn wij samen gaan kijken naar de kwaliteiten en vaardigheden die bij hem aansluiten. Zijn cv kan hij bijhouden en gebruiken wanneer hij op zoek gaat naar een (bij)baan.

Vervolgens is hij via een website naar stages gaan zoeken en het laatste gesprek kwam hij bij ons met meerdere bedrijven en de gegevens. Hij vond het erg spannend om te bellen, dus is er samen met hem een belgesprek geoefend en hebben wij samen met onze 5a structuur uitgeschreven die hij bij het bellen ging gebruiken. Toen hij het bedrijf belde van zijn eerste keuze, werd hem verteld dat hij werd teruggebeld. Zijn tweede keus was een tuincentrum. Tijdens het gesprek was hij erg zenuwachtig maar ook erg enthousiast. Hij heeft een afspraak gemaakt voor de volgende dag en was erg trots op zichzelf. De volgende dag hebben wij een mail ontvangen met daarin het goede nieuws dat hij is aangenomen en zijn stage bij het tuincentrum mag beginnen.

Teamwork makes the dreamwork!