Werk in Beeld

Bouw en techniek alleen voor mannen? Of toch niet?

Marketingstagiair Naomi: “Waar denk je aan als je aan het woord techniek denkt? Ik denk persoonlijk aan vieze kleren, een helm. Echt iets voor mannen. Maar is dat wel zo? Het is een vooroordeel; techniek is ook interessant voor vrouwen. En je krijgt er niet altijd vieze kleren van. Ideaal lijkt mij?

Op dit moment studeert maar 7%  van de Nederlandse meisjes en vrouwen af in de technische vakken. Vergeleken met 30% van de jongens en mannen. Hoe kan dat? Ik denk dat het komt omdat techniek van jongs af aan meer wordt gepromoot bij jongens en eigenlijk niet bij meisjes. Daardoor zien meiden technische beroepen niet als optie voor zichzelf.

Mijn eigen ervaring: Ik had zelf erg veel moeite met het kiezen van mijn opleiding. Ik vind zelf dat mijn school mij daar niet goed mee heeft geholpen. Eerlijk gezegd heb ik over de techniek nooit nagedacht. Er is zelfs op school tegen mij gezegd: “ Naomi, techniek is niks voor jou! Dat is echt iets voor jongens”

Dream2Work gaat zorgen dat meer meisjes oriënteren op een baan in de bouw en de techniek. Dat willen wij omdat er op dit moment veel kansberoepen zijn in de bouw en de techniek.  Ben jij benieuwd hoe wij dit gaan doen, hou dan onze website in de gaten!”