https://www.youtube.com/watch?v=lzXf9BBYs4w

Onze loopbaanmethodiek de '7 levels of Success'

Een beroep kiezen is als scooterrijden door een bocht!

Je wilt later werken in een fijn bedrijf, maar een duidelijk beeld van werk ontbreekt. Welke richting moet je op? Scholen staan in de bocht en je kunt er niet omheen kijken. Hoe bereik je passend werk in een fijn bedrijf zonder uit de schoolbocht te vliegen?  Scooterrijden door een bocht gaat zo:

Focus direct op het punt waar je uit wilt komen.
Begin rustig, trek langzaam op.
Ga stevig zitten, klem jezelf goed vast.
Als je net na de bocht het doel scherp in beeld hebt:
geef vol gas, recht op je doel af!

Met de ‘7 levels of Success’ door de schoolbocht rijden

Het team van Dream2Work ontwikkelde in de afgelopen jaren samen met het ROC Nova college een stappenplan dat vanaf klas 1 gericht is op kansrijk werk. Met het stappenplan doen jongeren van niet-wetend/passief in level 1, stap voor stap vaardigheden en kennis op waarmee ze bij level 7 uitstromen naar kansrijk werk.

Jongeren bedachten de naam, de stappen, de inhoud. Professionals uit het loopbaanvak, scholen en bedrijven dachten op detailniveau met hen mee. Ze noemden het stappenplan ‘de 7 levels of Success’. De eerste letters van de naam van elk level vormen samen het woord Success. Het is een leerwerkmethode van 7 levels, helemaal gericht op werk.

De ‘7 levels of Success’ biedt lessen in loopbaanbegeleiding én stagebegeleiding. Het zijn veertig lessen over werk en vaardigheden, veertig films, veertig opdrachten, veertig eindvragen die gekoppeld worden aan de praktijk. Bij de levels zijn 60 fotokaarten van kansberoepen in alle sectoren geplaatst.

De lessen gaan onder andere over het nut van stage, vaardigheden om jezelf te herkennen, bedrijven te vinden, te ontmoeten en werk vast te houden (zoals fouten durven maken, doelen stellen, initiatief nemen).