https://www.youtube.com/watch?v=I7RmaNwvkac

Wie bouwt met jongeren aan de toekomst van werk?      De bedrijven hieronder doen mee. Ben JIJ al begonnen?

Help de faalfactor van jongeren verkleinen
Banen veranderen of verdwijnen, het nieuwe werken vraagt andere kennis en vaardigheden. Kennis en een diploma alleen maakt jongeren niet langer onmisbaar. De toekomst vraagt een gigantisch aanpassingsvermogen van jongeren om zich voor te bereiden op de komende veranderingen op de arbeidsmarkt. Beter communiceren en samenwerken, meer betrokkenheid bij alle partijen is nodig!

Maar… jongeren leven nu veel online. Ze voelen de prestatiedruk om net als anderen succes te hebben. De verwachtingen zijn hoog. Ondertussen weten ze niet ‘hoe’ daar te komen en ze zien de tussenstappen die ze nodig hebben niet. Ze zien de werkelijke wereld niet. Juist die tussenstappen zijn zo belangrijk om betrokken te worden bij werk en jezelf te herkennen in je collega’s. Voorbeelden te vinden in het werkelijke leven waar ze zich aan op kunnen trekken.

Een beroep kiezen is net scooter rijden
Vergelijk de loopbaanstappen eens met het leren scooter rijden in een bocht. Een scooter rijder moet focussen op het punt aan het eind van de bocht waar hij uit wilt komen. De scooter volgt de richting van zijn ogen. Doet hij dat niet, dan is de kans groot dat hij uit de bocht vliegt.

Jongeren willen werken in een fijn bedrijf, maar een duidelijk beeld van beroepen en bedrijven ontbreekt. Welke richting moet je op? Scholen staan in de bocht en je kunt er niet omheen kijken. Hoe focus je op de bedrijven en vlieg je niet uit de schoolbocht? Ons team helpt jongeren om hun einddoel in beeld te krijgen (kansberoepen en bedrijfsvlogs) en geeft hen de handvatten om door de schoolbocht te rijden (beroepskeuzehulp).

Mogen jongeren ook naar jouw bedrijf en de beroepen kijken?

Onze hoofdpartners, die de dromen en inbreng van jongeren belangrijk vinden!

Onze partners die met bedrijfsvlogs het beroep en het bedrijf in beeld brengen.

Maatschappelijk betrokken partners die achter een beroep staan.