Ontmoet Ted,
de koeltechnicus

Wat doe je?

In deze functie ben je bezig met zelfstandig installaties bouwen, monitoren en indien nodig repareren. Dit doe je voor airco-installaties, koel- en vrieskasten. Je staat klaar bij een storing. Een kapotte koeling geeft jouw klanten meteen stress. Veel producten kunnen niet zonder koeling niet bewaard blijven!

Wie stuurt ons een korte vlog of film over dit beroep?

Wie ben je? Ted vertelt:

‘Als kind was ik met weinig mensen, ik hield mezelf bezig. Ik speelde met lego en was veel in het water te vinden, ik hou erg van zwemmen. Als tiener was ik bezig met sleutelen. Nu werk ik ook veelal zelfstandig, wel vind ik collega’s om mij heen prettig om een praatje mee te maken. Ook geef ik nu regelmatig leiding aan collega’s en stuur ze aan.’

De tips van Ted:

‘Ga het werk doen wat je leuk vindt, maak van je werk je hobby. Wat ik van mijn ouders heb meegekregen is dat je moet werken voor je geld en dat niks vanzelf gaat.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Koelmonteur is een kansberoep in de installatietechniek. Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent metaal- elektro- en installatietechniek;
Niveau 2: Monteur koude techniek;
Niveau 3: Eerste monteur koude techniek;
Niveau 4: Service technicus installatietechniek.

Kansberoepen in de installatietechniek?

Op onze website: installatie monteur, koeltechnicus, servicemonteur, werkvoorbereider klimaat techniek, leidinggevend monteur.

Werken en leren in de installatietechniek?

Kijk naar informatie over opleidingen in de installatietechniek op de site van Installatiewerk Nederland. Of meld je direct aan voor een meeloop dag in jouw omgeving op Installatiewerk Nederland/meeloopdag.

Heb jij een film van een installatiebedrijf voor ons?

Kijk ook een keer bij een installatiebedrijf of ga in gesprek met een jonge medewerker. Ontmoet en doe ervaring op.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven!