Ontmoet Bart,
de uitvoerder

Wat doe je?

Je bent de spin in het web bij een bouwproject! Je regelt de voorbereiding én zorgt voor mensen en materiaal. Je stuurt mensen aan en houdt contact met leveranciers en onderaannemers. Hoewel je werkt met een strakke planning, moet je continu aanpassen als zaken anders lopen. Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats en jij neemt de beslissingen. Je zorgt dat collega’s veilig en goed als een team kunnen samenwerken. Samen zorg je voor tevreden klanten.

Wie stuurt ons een vlog of film over dit beroep?

Wie ben je? Bart vertelt:

‘Als kind nam ik niet de leiding in de groep, maar ik liep ook niet achteraan. Op het werk begon ik als timmerman. Ik pikte dingen snel op en kon hetzelfde doen als mensen die er al jaren werkten. Daardoor werd ik zelfverzekerder. Ik wilde liever niet doen wat anderen zeiden maar zelf mijn plan maken. Ik ging doorleren. Nu heb ik veel verantwoordelijkheid, maak eigen keuzes en dat is vrijheid. Maar je moet wel voor een groep durven staan, kritiek kunnen verdragen. Soms weet je in de ochtend nog niet wat je te wachten staat. Je moet met stress om kunnen gaan.’

De tips van Bart:

‘Alles wat je voor de eerste keer doet is spannend en geeft stress. Als je het vaker doet dan wordt het minder spannend en durf je meer. Verleg je grenzen. Zoek een bedrijf dat je de kans geeft om door te groeien en een leermeester die gemotiveerd is en kennis heeft. Dan komt er ook meer uit jou. Je kunt als mbo-er veel geld verdienen in de bouw.
Van mijn ouders kreeg ik mee dat ik moet doen wat ik leuk vind en dat ik eerst iets moet proberen om te zien of het leuk is. Mijn vader raadde mij aan om in de bouw te gaan kijken, werken en leren tegelijk. Dat past bij mij, want ik zit niet graag stil op school. En het werk vond ik zo mooi, dat ik ben gebleven. Je kunt hier veel kanten op.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Uitvoerder is een kansberoep in de bouw én in de infra. Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent bouw en infra;
Niveau 2: Timmerman;
Niveau 3: Allround timmerman;
Niveau 4: Uitvoerder bouw en infra.

Kansberoepen in bouw & infra

Op onze website: In de sector bouw: tegelzetter, timmerman, schilder, uitvoerder, werkvoorbereider. In de sector infra: stratenmaker, machinist hydraulische graafmachine, uitvoerder, werkvoorbereider.

Wie heeft een film over een bedrijf in bouw of infra voor ons?

Oriënteren op leren of werken in de bouw?

Bouwmensen is een opleidingsbedrijf. Je kunt kijken op hun You Tube kanaal, bij  bouwopleidingen of een beroepentest doen. Of kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Oriënteren op leren en werken in de infratechniek?

Infra Bindt komt op vmbo scholen in Noord-Holland om een workshop over het werk in de infratechniek te geven. Regel een bezoek en bel naar (072) 5714743!

Kom ook eens kijken bij een bedrijf in de bouw of infratechniek of ga in gesprek met een jonge medewerker. Ontmoet en doe ervaring op.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven!