Bekijk het beroep
vrachtwagen chauffeur

Wat doe je?

Jij bent de hele dag onderweg in je vrachtauto. Je krijgt opdrachten van de planner en je maakt klanten blij door goederen van de éne plek naar de andere te brengen. Dat doe je in Nederland of in het buitenland. Je zoekt de routes uit en zorgt dat de goederen op tijd en zonder beschadigingen bij de klant aankomen. Je rijdt veilig, zorgt voor goede rij- en rusttijden, legt het transport vast in een systeem.

Bekijk de werkervaring van Jobert

Wie ben je?

Je kunt goed alleen zijn én hebt geen probleem met onregelmatig werken of langer van huis zijn. Je kunt goed communiceren, wegvervoer is teamwerk. Je werkt samen met planners, collega chauffeurs, magazijnmedewerkers, je teamleider en natuurlijk je klanten. Daar doe je het voor!

Ontdek meer door werkervaring en doorgroeien

Hoe kun je doorgroeien?

Vrachtwachtenchauffeur is een kansberoep in de sector Transport & logistiek (economie). Je kunt bijvoorbeeld zo verder komen:
Niveau 1: Assistent logistiek;
Niveau 2: Chauffeur wegvervoer;
Niveau 3: Planner wegtransport;
Niveau 4: Logistiek supervisor.

Bekijk meer ervaringsverhalen in bedrijven

Bij het bedrijf Simon Loos kun je op hun YouTube kanaal veel ervaringsverhalen vinden van vrachtwagenchauffeurs.

Kijk op de website van Simon Loos en ontdek de 100 vacatures. Heb je nog geen rijbewijs? Via het sectorinstituut Transport & Logistiek kan je kiezen voor werken/leren bij jouw favoriete bedrijf en tot wel 90% van je auto- en vrachtwagenrijbewijzen vergoed krijgen.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven!