Ontmoet Liana,
de schipper binnenvaart

Wat doe je?

Liana: ‘Ik geef het team taken en aanwijzingen zodat iedereen weet wat hij moet doen. Ik vind het belangrijk dat ik met de juiste communicatie en samenwerking het werk op het schip leuk maak.
We zorgen samen dat het schip veilig en op tijd aankomt op de bestemming en we de goederen voor de klant goed af kunnen leveren.’

Kijk op het You Tube kanaal van Liana

Wie ben je? Liana vertelt:

‘Ik vroeg aan mijn ouders “Hoe was ik als kind? Hoe was ik als puber?” Mijn moeder zei dat ik erg op mezelf was. Ik hou niet van gezeik. Ik heb best wel een mannenkarakter. Ik was voornamelijk in mijn eigen element. Mijn moeder zei: ‘Als jou alleen liet met een papier en een pen en dan maakte je de mooiste creaties’. Dan was ik met kartonnen dozen dat helemaal aan het uitbouwen naar een barbiehuis. Dan maakte ik zelfs een kleine afstandsbediening van karton. Ik was altijd super creatief. Dat merk ik aan boord ook hoor. Als ik even niets sta te doen, dan verzin ik iets. En dan ga ik daar weer iets van maken wat superhandig is voor het schip’.

De tips van Liane

‘Je moet jezelf waardig vinden, dat is waar het om gaat. Als je weet dat je je werk goed kunt en je weet wie je bent en waar je voor staat, dan kun je het uitdragen en zeg je ‘Dit is hoe ik erover denk’. Dat ga je niet in een keer kunnen. Je moet echt in jezelf geloven.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Schipper is een kansberoep in de sector Transport & logistiek.
Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1 Assistent logistiek;
Niveau 2 Matroos binnenvaart;
Niveau 3 Schipper binnenvaart;
Niveau 4 Kapitein / manager binnenvaart.

Heb jij een film van een bedrijf in de binnenvaart?

Werken en leren in de binnenvaart?

Kijk ook een keer bij een bedrijf in de binnenvaart of ga in gesprek met een jonge medewerker. Ontmoet en doe ervaring op.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven!