Ontmoet Youp,
de elektromonteur

Wat doe je als elektromonteur?

Je installeert en test elektronische systemen. Je maakt onderdelen voor elektronische apparaten en systemen. Dit doe je aan de hand van een tekening of handleiding. Je krijgt regelmatig met onverwachtse storingen te maken. Jij zorgt dan voor tevreden klanten die weer met de systemen verder kunnen.

Heb jij een vlog of film van dit beroep voor ons?

Wie ben je? Youp vertelt:

‘Vroeger was ik veel in de weer, knutselen enzo. Ook was ik altijd al bezig met techniek, bijvoorbeeld apparaten aan elkaar schroeven. Ik vond het interessant en wilde het graag leren. Daarom koos ik op de middelbare school ook een technische richting. Nu kan ik er in mijn werk elke dag mee bezig zijn.

De tip van Youp:

‘Probeer zo veel mogelijk en pik het leukste eruit. Zo heb ik op de middelbare school allerlei soorten techniek kunnen proberen. Toen kwam ik erachter dat ik elektrotechniek het leukst vindt.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Elektromonteur is een kansberoep in de elektrotechniek. Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1, Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek;
Niveau 2, Monteur elektrotechnische systemen;
Niveau 3, Eerste monteur elektrotechnische systemen;
Niveau 4 Leidinggevend monteur elektrotechnische installaties.

Andere kansberoepen in de elektrotechniek?

Op onze website: data service specialist, elektromonteur, service technicus beveiliging, projectleider en BIM modelleur.

Heb jij een vlog of film van een elektrotechnisch bedrijf voor ons?

Wil jij meer weten over werken in de elektrotechniek?

Kijk naar informatie over opleidingen in de installatie- en elektrotechniek op de site van Installatiewerk Nederland. Of meld je direct aan voor een meeloop dag in jouw omgeving op Installatiewerk Nederland/meeloopdag. Kijk ook een keer bij een elektrotechnisch bedrijf of ga in gesprek met een jonge medewerker.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven