Vaardigheden om contact te leggen

Deze pagina gaat over contact leggen met bedrijven. Bekijk samen de 8 films en maak de opdrachten.

3.1 Hoe benut ik mijn netwerk?

In de film zie je wat een netwerk is en hoe het netwerk van Tim hem helpt. Aan het eind zie je een netwerkspin van de mensen die Tim kent. Beantwoord na de film de volgende vraag: Wie wil jij in je netwerk als je iedereen kon kiezen en waarom die persoon?

Bekijk de film en vul opdracht 3.1 in. 
Opdracht 3.1

3.2 Hoe vind ik een (snuffel-)stagebedrijf?

In de film geeft Irene tips om op de site van www.stagemarkt.nl een goed stagebedrijf te vinden op 3 niveaus. Bekijk de film en beantwoord na de film de volgende vraag: Welke ervaringen heb jij met het vinden van een (snuffel-)stage?

Bekijk de film en vul opdracht 3.2 in.
Opdracht 3.2

3.3 Hoe doe ik dat, solliciteren?

In deze instructiefilm zie je hoe je op een onhandige én op een handige manier jezelf voorbereid op je sollicitatie én op gesprek gaat. In de film word je vier keer een vraag gesteld.

Bekijk de film en vul tijdens de film opdracht 3.3 in.
Opdracht 3.3

3.4 Hoe maak ik een duidelijke cv?

In de film ontmoet je Mark. We vroegen hem om tips bij het maken van een cv. Bekijk de film en beantwoord na de film de volgende vraag: Wat zijn jouw ervaringen met het maken van een cv?

Bekijk de film en vul tijdens de film opdracht 3.4 in.  
Opdracht 3.4

3.5 Hoe schrijf ik een motivatiebrief?

In de film vertelt Robin waarom zij vindt dat zij gemotiveerd is om stage te lopen bij het bedrijf. Bekijk de film en zet halverwege de film stop bij de volgende vraag: Welke 3 sterke punten heb jij in het verhaal van Robin gezien?

Bekijk de film en vul opdracht 3.5 in. 
Opdracht 3.5

3.6 Hoe leg ik contact met bedrijven?

In de film belt Boris naar bedrijven omdat hij een stageplek zoekt. Hij heeft steeds geen succes. Hij weet niet goed wat hij moet zeggen en vindt contact leggen spannend.

Bekijk de film en vul opdracht 3.6 in. 
Opdracht 3.6

3.7 Welke vragen stel ik aan een werkgever?

In de film zie je hoe Evelien tijdens het sollicitatiegesprek vragen stelt aan de werkgever. Zij komt hierdoor veel te weten over het bedrijf en kan er zo achter komen of het bedrijf bij haar past.

Bekijk de film en vul opdracht 3.7 in.
Opdracht 3.7

3.8 Wat wordt van mij verwacht op de werkvloer?

In deze instructiefilm zie je hoe je op een onhandige én op een handige manier kunt starten met je eerste (snuffel-)stage of bijbaan. In de film word je drie keer een vraag gesteld.

Bekijk de film en vul tijdens de film opdracht 3.8 in.  
Opdracht 3.8

Verdiepingslessen voor jongeren op de werkvloer: beschikbaar voor (leer-)bedrijven én mbo-scholen

Dream2Work heeft meer films en opdrachten over het opdoen van stage-ervaring en over het zelf creëren van werk.

Deze films en opdrachten over vaardigheden op de werkvloer voor beginnende stagiairs zijn los te bestellen. Onderwerpen o.a.: Hoe ontwikkel ik mijn vaardigheden? Hoe maak ik goud van een fout? Hoe vraag ik om hulp? Wat is mijn houding op de werkvloer? Hoe stel ik doelen? Help, ik vind mijn stage niet leuk! En nog veel meer.

Voor meer info: bel of stuur een app naar Jolanda op 06-12950714 of stuur een mail naar info@jolandavanduin.nl.