De school is de weg tussen ambitieuze jongeren en gedreven bedrijven.

Hoe vergroot uw school de succesfactor door jongeren op het juiste moment zicht te geven op bedrijven?

De toekomst vraagt een gigantisch aanpassingsvermogen van jongeren om zich voor te bereiden op de komende veranderingen op de
arbeidsmarkt. Met de juiste kennis van de werkomgeving en het eigen maken van de vaardigheden van morgen, verhogen wij de waarde van ambitieuze jongeren. Maar hoe organiseren wij het verkleinen van de faalfactor onder jongeren?

Ondersteunen van scholen
De juiste begeleiding bieden aan scholieren en studenten kost veel tijd en energie. Je kan het maar één keer inzetten. Scholen hebben het al druk genoeg met het lesgeven van uiteenlopende vakken en om daarnaast ook nog eens ontwikkelingen bij te houden op de arbeidsmarkt en contacten bij bedrijven te onderhouden is bijna niet te doen. Vervolgens worden scholen wel afgerekend door de inspectie als het onderwijs onvoldoende is of als jongeren niet doorstromen.

De ideeën van meer dan 1000 jongeren vormen het hart van onze gezamenlijke methodiek en oplossingen waardoor wij binnen en buiten uw school de aansluiting weten te vinden bij de beleving van jongeren.

Met welke oplossingen komen jongeren zelf?
Jongeren geven zelf aan geen juist beeld te hebben van het werk bij bedrijven en weten niet waarom zij welke stappen moeten zetten om bij hun eigen droombaan uit te komen. De oplossingen van jongeren zelf zijn: Breng het werk bij bedrijven in beeld, geef voorbeelden van jonge werknemers op de werkvloer en biedt praktische handvatten hoe jongeren hun richting kunnen bepalen.

Met het stappenplan van de 7 Levels of Success verkleinen wij de faalfactor onder jongeren en creëren wij samen de succesfactor in aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.

Ontzorgen met de oplossingen van jongeren.
De jongeren bij Dream2Work creëren zelf mee met het in beeld brengen van werk en formuleren van praktische handvatten. De methodiek van de 7 Levels of Success, trainingen en presentaties zijn zelf door de jongeren gemaakt, enkel met gevraagde hulp van professionals. Jongeren creëren op deze manier voor elkaar de succesfactoren richting de arbeidsmarkt.

Hoe kunt u investeren in Dream2Work?
Uw school kan gebruik maken van de films van onze vloggers om het werk van bedrijven of branches te tonen aan scholieren en studenten.
Uw school kan samenwerken met Dream2Work en het voorlichtingspel laten spelen door jongeren vanaf het voortgezet onderwijs.
Uw bedrijf kan samenwerken met Dream2Work om groeibanen te creëren waarin jongeren stapsgewijs werken en leren om zich te oriënteren richting hun eigen droombaan.