De 7 levels of Success

Dream2Work helpt scholieren, studenten en jonge starters met het schakeltraject ‘7 Levels of Success.’
Met onze methodiek dagen jongeren, de maatschappij en bedrijven elkaar uit om het beste uit elkaar te halen. Wij helpen jou in de juiste richting om je eigen droombaan, klus of opdracht te vinden en/of te realiseren. Via werkervaringen én inspirerende ontmoetingen leer je bij ons om de juiste keuzes te maken in studie of werk.  Je kan werkervaring opdoen bij ons of bij aangesloten organisaties of bedrijven. Ons jongerenteam staat voor jou klaar met training, advies en hulp en experts helpen hen daarbij. Als je weet wat je wilt en hoe je dat kan bereiken, kan je op elk level uitstromen. Zie de uitleg van de levels onderaan dit bericht.

 

Wil je nu al meer weten over de 7 levels of Succes?
Het woord Level ken je vast. Het wordt in games gebruikt om bij te houden hoe ver jij bent gekomen. De ‘7 levels of Succes’ staan voor jouw persoonlijke groei, het leren van vaardigheden en het opdoen van werkervaring. Je komt erachter wie je bent, wat je kunt, wat je weet en wie je wilt ontmoeten. Uiteindelijk moet jij weten hoe je op de werkplek uitkomt waar jij het best tot je recht komt. Als je weet wat je wilt en hoe je dat kan bereiken, kan je op elk level uitstromen. Als jij zelf ook bereid bent je kennis en ervaring door te geven, gaan wij in level 7 in jou investeren zodat je zichtbaar wordt en de kans krijgt om je eigen ideeën en wensen te realiseren.

Level 1: Search

Op zoek naar werk dat bij mij past: de droom. In dit level ga je op zoek naar sectoren van werk en naar de beroepen die daar zijn. Je leest over de stappen om in het werk verder te komen (de 7 levels), en wat de toekomst van werk van jou vraagt. Ook bespreken we wat je aan stage hebt en waar je goede stageplekken vindt. Je krijgt een beterbeeld van het werkveld, waardoor jij passende keuzes voor een stage kunt maken.

  1. Bekijk de ‘vlogs’ van de aangesloten bedrijven en organisaties op de website of YouTube.
  2. Bekijk de ‘vlogs’ van onze voorbeeld jongeren, Dreamworkers op de website of YouTube.

Na deze stappen ben je klaar met Level 1: Search. Nieuwsgierig naar de volgende stap? Aanmelden kan via Facebook, e-mail of telefoon.

Level 2: Unique

Contact met jezelf : In dit level gaat het alleen over jou. Wie ben jij en waar ben jij goed in? Je leert over kwaliteiten en vaardigheden en hoe je deze kunt inzetten bij het vinden van een passende stage nu of later bij een baan. Je gaat jezelf presenteren aan werkgevers in een cv. Door meer te leren over jezelf weet je ook beter in welke richting je een stage of baan wilt zoeken.

Level 3: Connect

Contact maken met bedrijven. Je gaat afspreken met mensen die werken in een bedrijf en  ontdekt of zij de omgeving bieden waar jij wilt werken aan het bereiken van je DROOM. Je krijgt handige tips om werkgevers te overtuigen om jou die stageplek te geven. We geven handvatten zodat je weet wat je kunt zeggen als je belt of op gesprek gaat. Dan maak je een goede indruk. Ook bespreken we het effect van jouw social mediaprofiel op werkgevers. We laten zien hoe
belangrijk het is om hulp te vragen aan mensen die je al kent, je netwerk.

 

Level 4: Copy

Je leert van anderen op de werkvloer. In dit level ga je vooral van anderen leren door naar hen te kijken, te luisteren en na te doen. Je wilt de kennis en vaardigheden ontdekken die je nodig hebt om in een werkomgeving succesvol te zijn. Dat wil je ontdekken omdat je succesvol wilt worden in het werk dat je gaat doen én omdat je de vaardigheden nodig hebt in het realiseren van je eigen droom.

Level 5: Experience

Doen en ervaren op de werkvloer. Je gaat al meer zelfstandig doen en dat vraag lef. Doorzetten is belangrijk in dit level en je krijgt daarvoor vaardigheden aangereikt om fouten te durven maken, grenzen aan te geven en initatief te nemen. Ook bespreken we hoe je om kunt gaan met stress, een conflict of als je de stage minder leuk vindt. Je wilt vaardigheden oefenen in de praktijk en daardoor jouw passie en talent vinden! Je wilt ontdekken wat je dan nog moet weten, kunnen of doen om dat te bereiken. En wie of wat je daarbij kan helpen.

Level 6: Show

Doorgeven van jouw kennis en ervaring en een voorbeeld zijn. Succesvolle mensen leren van elkaar én delen kennis en ervaringen met anderen. Door te delen leer je zelf het meest. Je beseft daardoor wat je al weet en wat jij belangrijk vindt in het werk. Deze vaardigheid van leren en delen op het werk wordt al belangrijker! In dit level delen jongeren ervaringen met elkaar én delen experts tips over het vinden van werk. Je wilt hierdoor ontdekken wat je zelf belangrijk vindt om door te geven in het werk én… misschien wil je ook gewoon gevonden worden.

Level 7: Share

Je wens zichtbaar maken en werk naar je toe trekken. Het is bijna zover! Jij gaat op zoek naar de volgende stage of baan! Hoe pak je dat nog slimmer aan? In dit level ga je jouw wensen op verschillende manieren vorm geven. Je maakt een presentatie van jouw wensen in een pitch, je zet je wens op papier met plaatjes en je maakt een korte vlog.
Weet je nog dat je door te delen zelf het meeste leert en ontdekt wat jij zelf belangrijk vindt? Als je het lef hebt om je wens tegen allerlei mensen uit te spreken, zul je ervaren dat zij met je mee gaan denken en dat je samen eerder die passende stage of baan vindt!