De 7 levels of Success

Dream2Work helpt scholieren, studenten en jonge starters met het schakeltraject ‘7 Levels of Success.’
Met onze methodiek dagen jongeren, de maatschappij en bedrijven elkaar uit om het beste uit elkaar te halen. Wij helpen jou in de juiste richting om je eigen droombaan, klus of opdracht te vinden en/of te realiseren. Via werkervaringen én inspirerende ontmoetingen leer je bij ons om de juiste keuzes te maken in studie of werk.  Je kan werkervaring opdoen bij ons of bij aangesloten organisaties of bedrijven. Ons jongerenteam staat voor jou klaar met training, advies en hulp en experts helpen hen daarbij. Als je weet wat je wilt en hoe je dat kan bereiken, kan je op elk level uitstromen. Zie de uitleg van de levels onderaan dit bericht.

 

Wil je nu al meer weten over de 7 levels of Succes?
Het woord Level ken je vast. Het wordt in games gebruikt om bij te houden hoe ver jij bent gekomen. De ‘7 levels of Succes’ staan voor jouw persoonlijke groei, het leren van vaardigheden en het opdoen van werkervaring. Je komt erachter wie je bent, wat je kunt, wat je weet en wie je wilt ontmoeten. Uiteindelijk moet jij weten hoe je op de werkplek uitkomt waar jij het best tot je recht komt. Als je weet wat je wilt en hoe je dat kan bereiken, kan je op elk level uitstromen. Als jij zelf ook bereid bent je kennis en ervaring door te geven, gaan wij in level 7 in jou investeren zodat je zichtbaar wordt en de kans krijgt om je eigen ideeën en wensen te realiseren.

Level 1: Search

Online zoeken naar voorbeelden.

Je wilt weten wie je bent en hoe je jouw droom vindt of waar maakt. Je wilt weten wat je moet doen om daar achter te komen. Daarvoor bekijk je alle informatie en voorbeelden van aangesloten jongeren, maatschappelijke organisaties en bedrijven op onze website.

  1. Bekijk de ‘vlogs’ van de aangesloten bedrijven en organisaties op de website of YouTube.
  2. Bekijk de ‘vlogs’ van onze voorbeeld jongeren, Dreamworkers op de website of YouTube.

Na deze stappen ben je klaar met Level 1: Search. Nieuwsgierig naar de volgende stap? Aanmelden kan via Facebook, e-mail of telefoon.

Level 2: Unite

Aansluiten bij Dream2Work om jezelf te vinden.

Je wilt jongeren ontmoeten die al verder zijn en ervaringen en tips en trucs delen, waardoor jij ontdekt welke stappen je wilt zetten om verder te komen. Je maakt je CV en een persoonlijke succeskaart.

Level 3: Connect

Op werkbezoek gaan.

Je gaat afspreken met mensen die werken in een maatschappelijke organisatie of een bedrijf en met behulp van je succeskaart ontdek jij of zij de omgeving bieden waar jij wilt werken aan het bereiken van je DROOM.

Level 4: Copy

Meelopen op de werkvloer.

Je wilt de kennis en vaardigheden ontdekken die je nodig hebt om in een werkomgeving succesvol te zijn. Dat wil je ontdekken omdat je succesvol wilt worden in het werk dat je gaat doen én omdat je de vaardigheden nodig hebt in het realiseren van je eigen droom.

Level 5: Experience

Doen en ervaren op de werkvloer.

Je wilt vaardigheden oefenen in de praktijk en daardoor jouw passie en talent vinden! Je wilt erachter komen wat jij zelf belangrijk vindt en waar je de komende periode je voor in wilt zetten. Je wilt ontdekken wat je dan nog moet weten, kunnen of doen om dat te bereiken. En wie of wat je daarbij kan helpen. Jij bent nu bezig met het ervaren van jouw DROOM.

Level 6: Show

Doorgeven van jouw kennis en ervaring en een voorbeeld zijn.

Je werkt aan je communicatievaardigheden door je kennis en ervaringen nu door te geven aan jongeren die instappen in level 1, 2, 3 of 4. Je wilt dat jouw voorbeeld hen inspireert  om op te gaan staan en ook mee te gaan doen. Je wilt hierdoor ontdekken wat je zelf belangrijk vindt om door te geven in het werk én… misschien wil je ook gewoon gevonden worden.

Level 7: Share

Delen van jouw idee of droom en zo werkervaring, een baan, klus of opdracht creëren.

Je gaat je eigen ideeën en DROOM verspreiden en wij helpen jou hierbij. Wij bieden jou een podium waarop je gevonden kan worden en we vragen anderen om in jouw idee of droom te investeren. Hierdoor kan je een (bij-)baan, klus of opdracht krijgen of met een goed idee je eigen werk(ervaring) creëren!