Verkeerde studiekeuze

Hoi, ik ben Adelin, loopbaantrainer van Dream2Work. Ik heb twee keer een verkeerde studie gekozen. Op de havo was ik goed in scheikunde en iedereen om mij heen zei dat ik daar iets mee zou moeten doen. Omdat ik nog geen goed beeld had van mezelf dacht ik dat het een goed idee was. Ik ben eerst chemie en farmacie gaan studeren. Tijdens de stage kreeg ik al minder zin, minder energie. Ik was vooral bezig met berekeningen maken en producten analyseren en ik had weinig contact met anderen.

Goede studiekeuze

Achteraf snap ik wel waarom ik zo weinig zin had om door te gaan. Het past niet bij wie ik ben. Als kind al speelde ik altijd met vrienden en ik hielp graag anderen. Ik ben sociaal en enthousiast en sta altijd voor anderen klaar. Toen ik daar bij stil stond was mijn keuze snel gemaakt. Ik studeer nu Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij Inholland in Haarlem en het geeft mij veel voldoening en ik heb echt zin in mijn stages.

Tip voor jongeren

Als ik het achteraf over kon doen, dan had ik beter gekeken naar wie ik echt ben, naar alle ervaringen die ik had en wat dat over mij zelf zei. Als ik eerder bij Dream2Work was geweest dan was ik daar bewust van geworden. Dan had ik geweten hoe belangrijk het is dat je goed naar jezelf kijkt, ervaringen opdoet en eerst bij bedrijven gaat kijken om een goed beeld van het werk te krijgen en te checken of dat werk bij jouw persoon past. Zo maak je betere studiekeuzes.

Waarom Dream2Work ?

Ik ben nu loopbaanbegeleider bij Dream2Work en help jongeren om niet dezelfde fout te maken als ik. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn vooral in deze dynamische tijd waar dingen zo snel aan het veranderen zijn en waar zo’n grote aanbod is aan studies/beroepen. Ik geloof erin dat jongeren elkaar kunnen helpen om betere keuzes te maken en hogerop te komen. Wat ik daarvoor inbreng? Mijn enthousiasme, mijn doorzettingsvermogen en mijn volharde vertrouwen/geloof in een betere toekomst.