Waarom ben ik bij Dream2Work gekomen?

Met mijn achtergrond als leersupervisor werkte ik in 2010 als projectleider van een mentorproject, waarbij ik jongeren met een loopbaanvraag koppelde aan een ervaren mentor. Ik ontdekte dat jongeren en vrijwilligers zelf de ervaring, ideeën en talenten hebben om de begeleiding eenvoudiger en met meer succes (slimmer) op te pakken. Wat zij nodig hadden was de kans om mee te denken én de middelen om mee te doen: facilitering. Omdat de organisatie waar ik werkte de facilitering niet bood, ben ik zelf met jongeren en ervaren vrijwilligers begonnen om die organisatie te creëren. Zo is Dream2Work ontstaan.

Wat heeft Dream2Work mij gebracht?

Enorm veel. Doordat we alle ideeën van niets tot iets moesten uitwerken ontdekte ik veel nieuwe kanten van mezelf. Bij elke nieuwe uitdaging die ik tegen kwam zocht ik de mensen én de kennis om die uitdaging tot een succes te maken. Dus ging ik terug naar school (post hbo bedrijfskunde, ondernemerschap) en werd ik een bedreven netwerker en talentscout. Ik verzamelde een team van jonge en meer ervaren mensen om mij heen die ook vinden dat jongeren meer hulp nodig hebben bij hun loopbaan en die tijd gingen besteden om dit samen te realiseren. Ik vond mijn passie, mijn kernkwaliteiten en fantastische teamleden met het hart op de goede plek.

Wat wil je doorgeven aan jongeren?

Ik geloof dat je een scala aan gevarieerde ervaringen nodig hebt om goede loopbaankeuzes te maken. Je hebt nodig dat je werkende mensen letterlijk voor je neus aan de slag ziet gaan en hoort vertellen wat ze doen. Daardoor vorm je een eigen “beeld” van werk en kan je “voelen” welk beeld iets met je doet. Het mooiste is als je mee mag lopen. Door die verschillende ervaringen ontdek je wat jouw droombeeld is van werk en van collega’s en kan je een stip op de horizon zetten waar je naar toe wilt werken. Onderweg ontdek je wel of dat via een rechte weg is of dat je hier en daar een afslag moet nemen.

Waarvoor wil ik gevonden worden?

Graag geef ik advies en informatie aan bedrijven over het werven én vasthouden van jongeren op de werkvloer. Daarnaast deel ik graag mijn kennis over jongerenparticipatie aan scholen en overheden. Zelfstandigen, werkenden of werkzoekenden bied ik concrete hulp bij het vinden van een passende richting én het zetten van slimme stappen.