Waarom ben ik bij Dream2Work gekomen?

Met mijn achtergrond als ervaringsdeskundige ( ouders hoogbegaafde kinderen)  en mijn werk als persoonlijk begeleider bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, ontmoette ik Jolanda in 2011. Door mijn creatieve denkstijl, kennis en ervaring maar vooral affiniteit met jongeren merkte ik dat de manier waarop Jolanda werkte een andere was dan ik tot dusver gewend was. Niet werken vanuit een “probleem van jongeren” maar samenwerken met jongeren, luisterend naar wat hen bezig houdt, motiveert en inspireert en werken vanuit gelijkwaardigheid. Ik merkte dat dit dé manier was waarop ik wilde werken en ook dat samenwerken met jongeren, hun kijk op het leven, oplossingen bedenken,  echt mijn hart had gestolen.

Wat heeft Dream2Work mij gebracht?

Doordat ik bij Jolanda “in het diepe sprong” kon ik de visie die ik door de jaren in mijn werk als persoonlijk begeleider ontwikkeld had ook werkelijk uitwerken. Binnen organisaties wilde ik altijd al graag zien dat cliënten veel meer betrokken werden bij hun eigen proces, maar nu kon ik mijn kennis en ervaring inzetten en mijn talent laten zien en zag ik meteen wat het resultaat was. Mijn “gevoel” bij het samenwerken met jongere resulteerde erin dat ik me ging richten op de opleiding coaching en uiteindelijk werd dit het coachen van het team. Ik herontdekte de kracht van “plezier hebben in mijn werk”, het samenwerken met collega’s (teamcoach Haarlem)  en wat er verder nodig is zodat we als team optimaal kunnen functioneren.

Wat wil je doorgeven aan jongeren?

Het is soms best moeilijk om te weten wat je wilt. Maar om te weten wat je wilt, moet je soms eerst weten wat je niet wilt. Daar heb je de 1estap voor nodig, en dat is DOEN. De ideale situatie heb je deels zelf in de hand door nieuwsgierig te zijn naar wat andere mensen doen, vragen te stellen en gewoon te proberen. “Alles is een kladversie” (=gewoon proberen)

Door te doen stel je jezelf in staat om ervaring op te doen, na die ervaring kun je een beslissing maken of dat wat je gedaan hebt wel/niet iets voor jou is. Er bestaat geen goed en fout, want ook een slechte ervaring zorgt ervoor dat je een kans kunt gaan zien om het anders/beter te gaan doen. Door zo te handelen kan je stappen zetten op weg naar jouw Droom!

Waarvoor wil ik gevonden worden?

Ik maak graag en makkelijk contact met jongeren en hun omgeving (ouders/school) Ik kan mijn ervaring inzetten en meedenken met ouders/school die het moeilijk vinden om met jongeren tot (goede) keuzes te komen.

Mijn droom voor de toekomst is dat ik me kan blijven inzetten voor jongeren in samenwerking mét jongeren!:-)