Ontmoet Bram,
de Data Service specialist

Wat doe je?

Je bekabelt data netwerken of wireless netwerken. Of je plaatst patchkasten, last glasvezelverbindingen aan elkaar of meet datanetwerken door. Of de klus wordt voor je ingepland of er is een storing. Dan moet je direct heen om het op te lossen. De klant is dan superblij met je. Je kan alleen werken maar ook met collega’s en je bent altijd op pad. Dan ben je een klus aan het doen in een fabriek, een grote hal of op een kantoor.

Heb jij een vlog of film van dit beroep voor ons?

Wie ben je? Bram vertelt:

‘Als kind had ik al technisch inzicht. Ik maakte tuinmeubelen, tafels en stoelen en lampen. Ik was resultaatgericht. Dit komt nu ook terug in mijn werk, ook heb ik veel interactie en daar ben ik erg in gegroeid.’

De tip van Bram:

‘Doe ervaring op door middel van stages en bijbanen. Wat ik van mijn ouders heb meegekregen is dat je moet werken voor je geld.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Data Service specialist is een kansberoep in de elektrotechniek. Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent metaal- elektra en installatietechniek;
Niveau 2: Monteur data elektra;
Niveau 3: Eerste monteur data elektra;
Niveau 4: Technicus elektrotechnische installaties en systemen.

Kansberoepen in de elektrotechniek?

Op onze website: data service specialist, elektromonteur, service technicus beveiliging, projectleider en BIM modelleur.

Wil jij meer weten over werken en leren in de elektrotechniek?

Kijk naar informatie over opleidingen in de installatie- en elektrotechniek op de site van Installatiewerk Nederland. Of meld je direct aan voor een adviesgesprek of meeloop dag in jouw omgeving op Installatiewerk Nederland/meeloopdag.
Kijk ook een keer bij een bedrijf die dit beroep biedt. Ontmoet en doe ervaring op.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven!