Ontmoet Daniël,
de projectleider elektrotechniek

Wat doe je als projectleider elektrotechniek?

Je bent eindverantwoordelijk voor elektrotechnische projecten, van opstartfase tot oplevering. In deze functie heb je veel contact. Je bent het aanspreekpunt voor aannemers en onderaannemers. Daarnaast heb je contact met de klant en je collega’s: engineers, werkvoorbereiders en projectuitvoerders. Je werkt voor de klant en draagt eraan bij dat de klant of het bedrijf de installatie met succes kan gebruiken.

Wat deed je als kind? Daniël vertelt:

‘Als kind was ik sportief, actief en assertief. Ik was vooral buiten, daar waren we altijd met een stuk of vijftien man. Soms was ik ook wel alleen met een vriend. Nu heb ik één naaste collega waar ik de hele dag mee werk, en daarnaast heb ik projectgroepen. Ik neem vaak het initiatief.’

Wil jij meer weten over het beroep van

Projectleider is een kansberoep o.a. in de sector Elektrotechniek. Ontdek of je in jouw regio kan ontmoeten. Klik op de buttons.

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Voor het werken als projectleider is geen mbo opleiding. Je hebt leidinggevende eigenschappen nodig. Het is belangrijk dat je kennis en ervaring hebt opgebouwd in beroepen in dezelfde sector. In de elektrotechniek kan dat bijvoorbeeld zijn: Technicus elektrotechnische installaties en systemen, leidinggevend monteur elektrotechnische installaties of Service technicus elektrotechniek.

Kansberoepen in de elektrotechniek?

Op onze website: data service specialist, elektromonteur, service technicus beveiliging, projectleider en BIM modelleur.

Foto’s: Daniël bij Facta in Uitgeest