Ontmoet Twan,
de service technicus beveiliging

Wat doe je als service technicus beveiliging?

In deze functie installeer je beveiligingssystemen, onderhoud je deze of los je een storing op. Het is zeer belangrijk dat dit nauwkeurig en goed gebeurd. Je draagt bij aan de veiligheid van bedrijven, organisaties en huizen. Dit doe je steeds op een andere locatie, waar je met andere mensen in gesprek gaat, het is dus afwisselend. Je bent sociaal, houdt van reizen en past je gemakkelijk aan. Je werkt voor klanten: opdrachten van bedrijven of particulieren.

Wie deed je als kind? Twan vertelt:

‘Vroeger was ik rustig en op mezelf. Ik speelde veel met lego en bouwde hutten in het bos. Ik heb altijd iets gehad met techniek en bouwen. Ik vond het niet erg als mijn plan veranderde. Nu op het werk zijn er ook veel veranderingen, ik kan daar goed mee omgaan. Als je interesse hebt in de techniek en goed tegen veranderingen kunt, kan dit werk zeker bij je passen.’

Wil jij meer weten over het beroep van Twan?

Service technicus beveiliging is een kansberoep in de sector Elektrotechniek. Ontdek of je in jouw regio kan ontmoeten. Klik op de buttons.

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek;
Niveau 2: Monteur service en onderhoud installaties en systemen;
Niveau 3: Service monteur elektrotechniek;
Niveau 4: Service technicus elektrotechniek.

Kansberoepen in de elektrotechniek?

Op onze website: data service specialist, elektromonteur, service technicus beveiliging, projectleider en BIM modelleur.

Foto’s: Twan bij Klaver Giant Groep in Obdam