https://www.youtube.com/watch?v=BJORKNAKyFE

Voor docenten

Werkexploratie als kern van LOB

Wilt u ook, net als jongeren, dat het onderdeel Werkexploratie in het vmbo meer aandacht krijgt? Zodat jongeren en ouders een beter beeld krijgen van werk én van beroepen waar veel vraag naar is.  Wilt u ook dat jongeren hun eigen motieven en kwaliteiten herkennen in voorbeelden van werk en bedrijven vinden waar zij welkom zijn? Dream2Work helpt daarbij.

Gratis online hulp – afgestemd op 5 loopbaancompetenties

Onze beroepskeuzehulp sluit 100% aan bij de verplichte loopbaancompetenties van het Ministerie van OCW (Marinka Kuijpers).
Via de eerste 3 gratis levels van het stappenplan ‘7 levels of Success’ (loopbaansturing) oriënteren jongeren en ouders met films en kleine opdrachten op werk (werkexploratie).  Via voorbeelden van jongeren op de werkvloer in level 1 (motievenreflectie) en level 2 (kwaliteitenreflectie) komen jongeren uit bij de bedrijven op level 3 (netwerken). Wij geven met films en opdrachten hulp bij de vaardigheden die nodig zijn om per level succesvol te zijn, zoals een stappenplan bij de vraag: ‘Hoe bel ik een bedrijf?’

Hulp in de klas

U kunt de dialoog in de klas over kansrijk werk vergroten met de bijbehorende beroepenkaartenset. U kunt deze set voor 49,95 bestellen via haarlem@dream2work.com.

Door een investering van brancheorganisaties in bouw en techniek in NH zijn de kosten voor de set voor scholen in het vmbo in NH nu nog gratis (zolang de voorraad strekt).  

Op verzoek geven we ook (online) presentaties.

Hulp voor individuele leerlingen

Wilt u online hulp van onze studenten Social Work voor uw leerlingen? Laat uw leerlingen hun vraag appen naar 06-81678704.