Mijn werkdag

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?

Laat ook jouw dag zien in een film in portretvorm in max. 2 minuten


Waarom zou je meedoen?
Veel jongeren weten niet goed welk beroep bij hen past. Ze vinden het lastig om bij bedrijven over de drempel te stappen om te kijken of het werk en/of dit bedrijf ook iets voor hen kan zijn. Daar kan jij dus wat voor ze betekenen! Samen bouwen wij een brug waar jongeren overheen mogen lopen. Ben je max 30 jaar, dan zoeken wij jou!

Hoe begin je?
Je filmt één werkdag met je mobiel. De ervaring leert dat de meeste jongeren een film maken met korte sfeerbeelden en uitleg of met een voice-over erachter. Je kunt ook een film maken met de hulp van AI. Mail of app ons als je daar meer van wilt weten. Heb jij een heel ander idee? Houd je niet in! Het is de bedoeling dat de film begint met een beeld met de tekst ‘Mijn beroep is ….. (invullen)’. Uit een brainstorm met jongeren blijkt dat zij de vragen die hieronder staan graag in jouw film terugzien.

Hoe gaat het verder?
Je stuurt de film naar matchme@dream2work.com of via de app naar 06-81611282. We vragen toestemming aan jou en het bedrijf om de film te mogen plaatsen op de nieuwe pagina ‘Mijn werkdag’ op de site van dream2work.com. Wij bieden jullie altijd de mogelijkheid om het door ons te laten verwijderen.
Als jouw bedrijf wil dat meer jongeren bij hen komen kijken, dan kan dat. We plaatsen dan bij de film een link voor een bezoekmogelijkheid bij jouw bedrijf.

Dream2Work vraagt leerlingen op scholen mee te denken hoe we bij de films opdrachten of uitdagingen plaatsen, die hen inspireren om meer van het werk of het bedrijf te willen weten.
Zo bouwen wij samen de brug van school naar werk!