Ontmoet Daniël,
de projectleider elektrotechniek

Wat doe je als projectleider?

Je bent eindverantwoordelijk voor elektrotechnische projecten, van opstartfase tot oplevering. In deze functie heb je veel contact. Je bent het aanspreekpunt voor aannemers en onderaannemers. Daarnaast heb je contact met de klant en je collega’s: engineers, werkvoorbereiders en projectuitvoerders. Je werkt voor de klant en draagt eraan bij dat de klant of het bedrijf de installatie met succes kan gebruiken.

Wie stuurt ons korte vlog of film over dit beroep?

Wie ben je? Daniël vertelt:

‘Als kind was ik sportief, actief en assertief. Ik was vooral buiten, daar waren we altijd met een stuk of vijftien man. Soms was ik ook wel alleen met een vriend. Nu heb ik één naaste collega waar ik de hele dag mee werk, en daarnaast heb ik projectgroepen. Ik neem vaak het initiatief.’

De tip van Daniël:

‘Kijk wat er op je pad komt en grijp je kans. Wat ik van mijn ouders heb meegekregen is dat je hard moet werken en je diploma’s moet halen, dan gaan er deuren voor je open.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Voor het werken als projectleider is geen mbo opleiding. Je hebt leidinggevende eigenschappen nodig. Het is belangrijk dat je kennis en ervaring hebt opgebouwd in beroepen in dezelfde sector. In de elektrotechniek kan dat bijvoorbeeld zijn: Technicus elektrotechnische installaties en systemen,  tekenaar ontwerper elektrotechniek, leidinggevend monteur elektrotechnische installaties of Service technicus elektrotechniek.

Kansberoepen in de elektrotechniek?

Op onze website: data service specialist, elektromonteur, service technicus beveiliging, projectleider en BIM modelleur.

Heb jij een film van een bedrijf in de elektrotechniek voor ons?

Werken en leren in de elektrotechniek?

Kijk naar informatie over opleidingen in de installatie- en elektrotechniek op de site van Installatiewerk Nederland.

Kijk ook een keer bij een bedrijf in de elektrotechniek of ga in gesprek met een jonge medewerker. Ontmoet en doe ervaring op. Of meld je direct aan voor een adviesgesprek of meeloop dag in jouw omgeving op Installatiewerk Nederland/meeloopdag.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven.