Ontmoet Daniël,
de projectleider elektrotechniek

Level 1 Search: Wat is werk?

Wat draag ik bij op het werk?

Je bent eindverantwoordelijk voor elektrotechnische projecten, van opstartfase tot oplevering. In deze functie heb je veel contact. Je bent het aanspreekpunt voor aannemers en onderaannemers. Daarnaast heb je contact met de klant en je collega’s: engineers, werkvoorbereiders en projectuitvoerders. Je werkt voor de klant en draagt eraan bij dat de klant of het bedrijf de installatie met succes kan gebruiken.

Wie stuurt ons korte vlog of film over zijn/haar beroep?

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Voor het werken als projectleider is geen mbo opleiding. Je hebt leidinggevende eigenschappen nodig. Het is belangrijk dat je kennis en ervaring hebt opgebouwd in beroepen in dezelfde sector. In de elektrotechniek kan dat bijvoorbeeld zijn: Technicus elektrotechnische installaties en systemen,  tekenaar ontwerper elektrotechniek, leidinggevend monteur elektrotechnische installaties of Service technicus elektrotechniek.

Kansberoepen in de elektrotechniek?

Op onze website: data service specialist, elektromonteur, service technicus beveiliging, projectleider en BIM modelleur.

Level 2 Unique: Wie ben ik op het werk?

Wat deed je in je jeugd, wat je nu herkent in je werk?

Daniël: ‘Als kind was ik sportief, actief en assertief. Ik was vooral buiten, daar waren we altijd met een stuk of 15 man. Soms was ik ook wel alleen met een vriend. Nu heb ik één naaste collega waar ik de hele dag mee werk, en daarnaast heb ik projectgroepen. Ik neem vaak het initiatief.’

Welke tips heb jij over werk?

Daniël: Mijn tip voor jongeren: ‘Kijk wat er op je pad komt en grijp je kans. Wat ik van mijn ouders heb meegekregen is dat je hard moet werken en je diploma’s moet halen, dan gaan er deuren voor je open.’

Level 3 Connect: Waar is werk?

Werken en leren in de installatietechniek?

Kijk naar informatie over opleidingen in de installatie- en elektrotechniek op de site van Installatiewerk Nederland. Of meld je direct aan voor een meeloop dag in jouw omgeving op Installatiewerk Nederland/meeloopdag.

Hier kan jouw bedrijf staan!

Wil jij ook gevonden worden door oriënterende scholieren, studenten en werkzoekende jongeren?
Email haarlem@dream2work.com of bel/app naar  06-81678704. 

Hier kan jouw bedrijf staan!

Wil jij ook gevonden worden door oriënterende scholieren, studenten en werkzoekende jongeren?
Email haarlem@dream2work.com of bel/app naar  06-81678704.