Ontmoet Nick,
de werkvoorbereider klimaattechniek

Wat doe je als werkvoorbereider?

Je begeleidt werktuigkundige of elektronische installaties. Ook maak je berekeningen, begrotingen en planningen. Je hebt een adviserende en verantwoordelijke rol: je bent verantwoordelijk dat de klus op de juiste en op een veilige manier tot uitvoering wordt gebracht. Dit is een leidinggevende functie. Je werkt voor de klant, voor bedrijven en met collega’s.

Wat deed je als kind? Nick vertelt:

‘Vroeger speelde ik altijd in een groep, ik was graag samen en veel aan het voetballen. Wel was ik erg rustig, hier heb ik me later meer in ontwikkeld. Van kleins af aan ben ik al bekend met de bouw, omdat mijn vader een eigen bedrijf heeft in de bouw. Ik ben begonnen als tekenaar op kantoor, toen werkte ik voornamelijk alleen. Maar nu ben ik werkvoorbereider, dus ben ik vaak aan het communiceren met klanten, opdrachtgevers, leveranciers en collega’s. Zelf leid ik het team samen met de projectleider. Maar we doen het echt met z’n allen!’

Wil jij meer weten over het beroep van Nick?

Werkvoorbereider klimaattechniek is een kansberoep in de sector Installatietechniek. Ontdek of je in jouw regio kan ontmoeten. Klik op de buttons.

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent metaal- elektro- en installatietechniek;
Niveau 2: Monteur service en onderhoud installaties en systemen;
Niveau 3: Servicemonteur installatietechniek;
Niveau 4: Leidinggevend monteur werktuigkundige installaties.

Kansberoepen in de installatietechniek?

Op onze website: installatiemonteurkoeltechnicusservicemonteur, werkvoorbereider klimaattechniek en leidinggevend monteur.

Foto’s: Nick bij Klaver Klimaat Techniek in Obdam (onderdeel Klaver Giant Groep)