Ontmoet Perry,
de constructiemedewerker

Wat doe je?

Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht en maakt van een ontwerp op papier een echt product. Je doet dat op locatie of in de werkplaats. Je kunt het zo gek niet bedenken of een constructiewerker kan het maken. Het dak van de Arena in Amsterdam. Een offshore-platform. Delen van een brug. Of een achtbaan. Jij stelt de onderdelen samen en monteert ze. Je werkt voor klanten.

Klik op de foto om een film over het beroep constructiemedewerker te bekijken.

Wie ben je? Perry vertelt:

‘Vroeger had ik altijd veel verschillende groepjes vrienden. Ik was graag met anderen en niet iemand die de leiding nam. Dit zie ik ook terug op mijn werk. Ik kan het met al mijn collega’s goed vinden en werk graag samen. Ik kan ook prima zelfstandig werken, maar samenwerken vind ik het fijnst.’

De tips van Perry:

‘Volg je gevoel, doe wat jij leuk vindt en wees niet afhankelijk van wat anderen denken. Zo ben ik ook op mijn keuze gekomen. Wat ik van mijn ouders heb meegekregen is om je best te doen, te luisteren naar wat andere mensen zeggen en op tijd te komen en te laten zien dat je het wilt.’

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Constructiemedewerker is een kansberoep in de metaaltechniek. Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek;
Niveau 2: Constructiemedewerker;
Niveau 3: Allround constructiemedewerker;
Niveau 4: Werkvoorbereider.

Kansberoepen in de metaaltechniek?

Op onze website: lasserverspanerservicemonteur werktuigbouw, constructiemedewerker, monteur mechatronicamonteur vliegtuigonderhoudscheepswerktuigkundigeautotechnicustekenaar werktuigbouw en projectleider.

Werken en leren via Tetrix Techniek?

Je kunt oriënteren op dit beroep bij het opleidingsbedrijf Tetrix Techniek op: http://www.tetrixtechniek.nl. Dream2Work maakte een film bij hen, zie hieronder.

Je kunt je ook oriënteren op de website van opleidingsbedrijf Goflex of ga naar een open dag van Goflex.

Kijk ook een keer bij een metaaltechniekbedrijf of ga in gesprek met een jonge medewerker. Ontmoet en doe ervaring op.

Ja, ik wil ook ervaring opdoen bij bedrijven!