Ontmoet Stefan,
de projectleider metaaltechniek

Wat doe  je als projectleider metaaltechniek?

Je werk bestaat uit veel verschillende taken. Je bent verantwoordelijk van het begin tot de oplevering van een project. Jij communiceert op technisch niveau met industriële klanten over de metaalconstructie projecten. Je maakt offertes, hebt contact met leveranciers en met veel collega’s zoals tekenaars, productie- en montagemedewerkers.

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Voor het werken als projectleider is geen mbo opleiding. Je hebt leidinggevende eigenschappen nodig. Het is belangrijk dat je kennis en ervaring hebt opgebouwd in beroepen in dezelfde sector. In de metaaltechniek kan dat bijvoorbeeld zijn: technicus mechatronica systemen, constructie en plaattechnoloog, technicus service en onderhoud werktuigbouw of verspaningstechnoloog.

Wil jij meer weten over het beroep van Stefan?

Projectleider is een beroep o.a. in de sector Metaaltechniek. Ontdek of je in jouw regio kan ontmoeten. Klik op de buttons.

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Voor het werken als projectleider is geen opleiding maar leidinggevende eigenschappen nodig. Het is belangrijk dat je kennis en ervaring hebt opgebouwd in beroepen in dezelfde sector. In de metaaltechniek kan dat bijvoorbeeld zijn: constructie- en plaattechnoloog, technicus mechatronica of technicus service en onderhoud werktuigbouw

Kansberoepen in de metaaltechniek?

Op onze website: lasser, verspanerservicemonteur werktuigbouwconstructiemedewerkermonteur mechatronica, tekenaar werktuigbouw en projectleider.

Foto’s: Stefan bij Stieva Metaal Groep in Aalsmeer