Ontmoet Bart,
de uitvoerder

Wat doe je als uitvoerder?

Je bent de spin in het web bij een bouwproject! Je regelt de voorbereiding én zorgt voor mensen en materiaal. Je stuurt mensen aan en houdt contact met leveranciers en onderaannemers. Hoewel je werkt met een strakke planning, moet je continu aanpassen als zaken anders lopen. Jij bent verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats en jij neemt de beslissingen. Je zorgt dat collega’s veilig en goed als een team kunnen samenwerken. Samen zorg je voor tevreden klanten.

Wat deed je als kind? Bart vertelt:

‘ik was in de garage van mijn vader bezig met gereedschap. Ik ben ermee opgegroeid.  Ik wilde alles uitproberen als het maar praktisch was.  Hutten bouwen, buiten spelen, bezig zijn. Als kind nam ik niet de leiding in de groep, maar ik liep ook niet achteraan. Op het werk begon ik als timmerman. Ik pikte dingen snel op en kon hetzelfde doen als mensen die er al jaren werkten. Daardoor werd ik zelfverzekerder.
Ik wilde liever niet doen wat anderen zeiden maar zelf mijn plan maken. Ik ging doorleren. Nu heb ik veel verantwoordelijkheid, maak eigen keuzes en dat is vrijheid. Maar je moet wel voor een groep durven staan, kritiek kunnen verdragen. Soms weet je in de ochtend nog niet wat je te wachten staat. Je moet met stress om kunnen gaan.’

Kennismaken met het beroep van Bart?

Uitvoerder is een kansberoep in de Bouw én Infra. Ontdek of je in jouw regio mag ontmoeten. Klik op de buttons.

Welke groeiberoepen passen hierbij?

Je kunt bijvoorbeeld zo groeien:
Niveau 1: Assistent bouw en infra;
Niveau 2: Timmerman;
Niveau 3: Allround timmerman;
Niveau 4: Uitvoerder bouw en infra.

Kansberoepen in bouw & infra

Beroepen op onze website: tegelzetter, timmerman, schilder, uitvoerder, stratenmakermachinist hydraulische graafmachine, werkvoorbereider.

Foto’s: Bart bij UBA bouw in Uithoorn